Social Media en de politie 2016

 

Diverse verzoeken

Informatieverzoek met betrekking tot het programma SMPP (Social Media in Operationele Politieprocessen (of vergelijkbare namen)

Informatieverzoek met betrekking tot het Advies rapport ten aanzien van de evaluatie van het operationele gebruik van diverse social media monitoring tools op diverse afdelingen. (of vergelijkbare namen)

Informatieverzoek met betrekking tot de namen of bedrijven van diverse social media monitoring tools of online media monitoring tools (of vergelijkbare namen) waarmee de politie op diverse afdelingen de afgelopen jaren heeft geëxperimenteerd.

Informatieverzoek met betrekking tot regelgeving, richtlijnen etc. bij het gebruik van nep account of schaduw accounts (of vergelijkbare namen) op sociale media of het internet in het algemeen in het kader van activiteiten van de politie

Informatieverzoek met betrekking tot de namen of bedrijven van diverse social media monitoring tools of online media monitoring tools (of vergelijkbare namen) waarmee het College of het landelijk parket of andere parketten of de organisaties waar zij direct mee samenwerkt de afgelopen jaren heeft geëxperimenteerd.

 

Diverse stukken verkregen

het Advies rapport ten aanzien van de evaluatie van het operationele gebruik van diverse social media monitoring tools op diverse afdelingen

Informatieverzoek met betrekking tot het programma SMPP (Social Media in Operationele Politieprocessen (of vergelijkbare namen)

politie besluit nep accounts presentatie (pdf)

Namen van bedrijven zijn niet prijsgegeven daarom zijn in 2017 opnieuw verzoeken gedaan.

 

Artikelen

Social Media Surveillance in Nederland

Dagelijkse en structurele monitoring; De Nederlandse politie en social media surveillance

Reputatie management bedrijven, de nieuwe private inlichtingendiensten

De burger als dreigingsscore; Social media surveillance in de Verenigde Staten

Overgeleverd aan de grillen van social media multinationals; Facebook en Twitter en de Nederlandse social media surveillance

Gehele Observant #70 social media surveillance in Nederland (pdf)